Ajankohtaista

Lapsia jäällä
Tilaa ympäristökasvatuksen uutiskirje 22.2.2021
Haluatko pysyä ajantasalla ympäristökasvatuksen uusista materiaaleista, tapahtumista, koulutuksista ja uutisista? Tilaa uusi Ajankohtaista ympäristökasvatuksessa -uutiskirje! FEE Suomen toimittama kuukausittainen kirje tuo ympäristökasvatuksen tärkeimmät ajankohtaiset näppärästi sähköpostiisi.
Lue lisää
Tuulimyllyjä
Kestävä kasvu kunnissa – rahoitusta ja ratkaisuja 19.2.2021
Tervetuloa kaikille kunnille avoimeen kuntaverkostojen yhteistyössä järjestämään Kestävä kasvu kunnissa – rahoitusta ja ratkaisuja –webinaariin 22.4.2021.
Lue lisää
Grillipaikka merenlahden kalliolla
Hyvinvointia lähivihreästä -webinaari 22.3. 17.2.2021
Luonnon hyvää tekevä vaikutus on tunnettu jo pitkään, ja pandemia-aika on korostanut lähivihreän merkitystä entisestään. Viihtyisä ja terveellinen viherympäristö on olennainen osa kestävää kaupunkia. Teemaan paneudutaan 22.3. klo 12-14 Kestävä kaupunki -ohjelman Hyvinvointia lähivihreästä -seminaarissa - tervetuloa!
Lue lisää
Lehmiä laitumella
Tutkimus: Suomalaiset odottavat kunnilta vastuullisuutta 15.2.2021
Suomalaisista 80 % on sitä mieltä, että kuntien pitää näyttää esimerkkiä tekemällä vastuullisia hankintoja. Yli 60 % myös ilmoittaa äänestävänsä kevään kuntavaaleissa mieluiten vastuullisia hankintoja tukevaa ehdokasta.
Lue lisää
Keväinen luontopolku
Jokaiseen lähiöön oma luontopolku 11.2.2021
Kuuntele Metsäradion ohjelma kuntien ja kaupunkien elämyksellisistä luontopoluista. Retkelle lähdetään Espoon Laajalahteen Riku Lumiaron opastamana.
Lue lisää
Luonnon kirjo banner
Tilaa Luonnon kirjo -uutiskirje 10.2.2021
Luonnon kirjo on neljästi vuodessa ilmestyvä verkkolehti ja uutiskirje luonnon monimuotoisuudesta. Siinä on usein kuntia käsitteleviä uutisia ja artikkelita.
Lue lisää
Korpikuusikkoa
Aamukahvit: Monimuotoisuuden arvokartat ja paikkatiedon hyödyntäminen 3.2.2021
Luontokunnat-verkoston aamukahvit tiistaina 9.2. klo 9-10! Teemana on monimuotoisuuden arvokartat ja paikkatiedon hyödyntäminen.
Lue lisää
Sukeltava lapsi tarkkailee vesiluontoa  © Petri Jauhiainen
Ihan pihalla! - oppilaat ympäristön tutkijoina 1.2.2021
Ihan pihalla! –hanke on tarkoitettu peruskoulujen opettajille ja oppilaille. Opettajat kehittävät pelillisiä opetuskokonaisuuksia ja –malleja. Niitä voidaan käyttää opetuksessa myös kansainvälisesti. Aluksi opettajat osallistuvat koulutukseen, jossa hankitaan taidot pelien tekemiseen ja lähiympäristön tutkimiseen.
Lue lisää
Pyöräilijöitä Helsingin keskustassa
Kokeilut kehittivät ja testasivat uusia ilmastoratkaisuja kunnille 29.1.2021
Ympäristöministeriön rahoittamat kokeilut kuntien päästöjen vähentämiseksi tuovat lupaavia toimintamalleja kunnan hiilijalanjäljen pienentämiseen. Kokeilut tarjoavat vastauksia siihen, miten kuntien tuottamilla tai ostamilla tavaroilla tai palveluilla voidaan edistää ilmastovastuullista elämäntapaa, vähentää ruokahävikkiä sekä työmatka- ja vapaa-ajan liikkumisen päästöjä.
Lue lisää
Riku Lumiaro
Riku Lumiaro: Jokaiseen Suomen kuntaan tulisi perustaa elämyksellinen luontopolku 29.1.2021
Suomalaiset ovat tutkitusti luontokansaa. Luonto on tärkeä tai erittäin tärkeä neljälle viidestä suomalaisesta : Luonnossa liikkumisen koetaan rauhoittavan ja edistävän terveyttä. Mennyt koronavuosi on lisännyt lähiluonnossa liikkumista ja kansallispuistojen suosiota.
Lue lisää
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu