Ajankohtaista

Kaupunkikosteikko
Pohjoismaiden kaupunkien viheralue-esimerkkejä 14.9.2021
Luontokunnat.fi-sivustolle on tehty uusi sivu kuntatason pohjoismaisesta yhteistyöstä. Sivulle kootaan Pohjoismaisen ministerineuvoston tuottamaa materiaalia luontopohjaisista ratkaisuista. Sivulla esitellään 15 esimerkkiä hyvistä viheralueratkaisuista.
Lue lisää
Syksyinen esteetön luontopolku
Luontokunnat-verkoston aamukahvit 14.9: Hankkeistamalla vauhtia kuntien monimuotoisuustyöhön 6.9.2021
Tilaisuudessa kuullaan miten kunta voi hyödyntää hankkeistamista kunnan lumo-toiminnassa.
Lue lisää
Lampaita laitumella. Kuva Riikka Syörinki.
Tervetuloa avoimien viheralueiden hoito ja perinnebiotoopit -webinaariin 3.9.2021
Luontokunnat-verkoston ja Maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä Avoimien viheralueiden hoito – webinaarissa syvennytään perinnebiotooppien hoitoon ja avoimien alueiden kunnossapidon kehittämismahdollisuuksiin. Webinaarissa kuullaan eri tahojen kokemuksia ja esitelmiä niin käytännön hoitotyöstä, laidunnuksesta kuin uusimmista tutkimustuloksista. 
Lue lisää
Mustikkapiiraita
Aamukahvit: Suomen luonnon päivän viettäminen kunnissa 2.8.2021
Tervetuloa verkoston aamukahveille 10.8.2021 klo 9.00-10.00. Aamukahvien aiheena on Suomen luonnon päivän viettäminen kunnissa.
Lue lisää
Infokyltti ja hulevesiuoma Vuoreksessa Tampereella
Hulevesiä hallitaan luontopohjaisin keinoin Tampereen Vuoreksessa 28.6.2021
Tampereen Vuoreksen luontopohjaiset hulevesijärjestelmät ovat teknisesti vaativa, huolella suunniteltu ja 2000-luvun alussa uraa uurtanut kokonaisuus, joka suunniteltiin asuinalueen suunnittelun yhteydessä.
Lue lisää
Kaupunkipuro
Valmistaudu kesällä hakemaan rahoitusta vesienhoitohankkeisiin 23.6.2021
Vedenjumala Ahdin nimipäivänä 21.6. vesiensuojelun tehostamisohjelma kannustaa hakemaan rahoitusta vesistökunnostuksiin sekä maa- ja metsätalouden vesienhallintahankkeisiin. Haku alkaa syksyllä, mutta jo kesän aikana on hyvä käynnistää valmistelut rahoituksen hakemiseksi.
Lue lisää
Luontolahjakuva
Luontolahja-kampanja innostaa suojelemaan suomalaista luontoa 23.6.2021
Perjantaina 18.6. käynnistyy Luontolahja-kampanja, joka kannustaa suojelemaan suomalaista luontoa. Kampanjan aikana kertyneet yksityisten henkilöiden ja yritysten suojelemat hehtaarit lasketaan yhteen, ja valtio suojelee vastaavan määrän omilta mailtaan.
Lue lisää
Kirjokimalainen
Luonnon monimuotoisuutta selvitettiin Tampereella 8.6.2021
Tampereen kaupunki seurasi kesällä 2020 luonnon monimuotoisuutta Hiedanrannassa, Vuoreksessa ja Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon niittymäisellä joutomaa-alueella Pyhäjärven rannassa. Nämä ovat Urban Nature Labs (Unalab) -EU-hankkeen pilottialueita Tampereella. Selvitysten tuloksia voidaan hyödyntää jatkossa viheralueiden suunnittelussa ja kunnossapidossa.
Lue lisää
Lähimetsä Espoossa
Aamukahvit: Metsätuhojen torjunta ja luonnon monimuotoisuuden huomioiminen 1.6.2021
Tervetuloa verkoston aamukahveille 8.6.2021 klo 9.00-10.00. Aamukahvien aiheena on metsätuhojen torjunta ja luonnon monimuotoisuuden huomioiminen metsänhoidossa.
Lue lisää
Aamu-usvainen suo
Helmi-ohjelma asettaa konkreettiset tavoitteet ja toimenpiteet elinympäristöjen parantamiseksi 27.5.2021
Valtioneuvosto teki tänään periaatepäätöksen vuoteen 2030 ulottuvasta Helmi-elinympäristöohjelmasta. Ohjelmassa on 40 toimenpidettä eri elinympäristöjen ennallistamisen, hoidon ja suojelun vauhdittamiseksi. Helmi-ohjelma on merkittävä toimenpidekokonaisuus Suomen luonnon köyhtymisen pysäyttämisessä.
Lue lisää
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu