Ajankohtaista kunnissa

Tälle sivulle kootaan tietoa ja uutisia kuntien luontotoiminnasta.

Tuulimyllypuisto
Ympäristöministeriöltä tukea maakuntien liitoille ja kunnille tuulivoimarakentamisen selvityksiin 7.3.2022
Ympäristöministeriö on myöntänyt yhteensä 501 000 euroa kuudelle maakunnan liitolle ja viidelle kunnalle tuulivoimarakentamisen selvityksiin ja suunnitteluun. Helmikuun alussa päättyneessä erityisavustushaussa määrärahaa oli jaossa noin miljoona euroa. Tukea saivat kaikki hakuun osallistuneet hankkeet.
Lue lisää
Vanhan mallin metsänhoito ja ulkoilureittien raivaaminen heikentävät luonnon monimuotoisuutta 6.4.2021
Mielipidekirjoituksessa kannetaan huolta Tampereen metsien luontoarvoista. Miksi kaupunkimetsiä hoidetaan talousmetsinä, vaikka puuntuotannollisia tavoitteita ei ole?
Lue lisää
Kaupunkikanava
Helsinki on liittynyt mukaan Euroopan komission Green City Accord -aloitteeseen 12.3.2021
Green City Accord (GCA) on Euroopan komission aloite, jonka tavoite on parantaa ja edistää kaupunkien ympäristön terveellisyyttä EU:n alueella. GCA:n visiona on terveempi, puhtaampi ja vihreämpi kaupunki, jossa kaupunkilaisilla on ympäristön osalta turvallista asua.
Lue lisää
Keto
Varsinais-Suomessa kunnostetaan lähes 35 luontokohdetta 28.1.2021
Varsinais-Suomen kunnissa kunnostetaan laajassa yhteishankkeessa lähes 35 luontokohdetta vuosina 2021–2022. Valonian ja seitsemän kunnan Varsinais-Suomen Helmikunnat -hankkeessa kunnostetaan varsinkin niittyjä ja ketoja. Lisäksi hankkeen aikana kunnostetaan metsäisiä elinympäristöjä, purojen ranta-alueita ja lintujen pesimä- ja levähdysalueita.
Lue lisää
Roskaton Tuusula -teemaviikko kutsuu asukkaat roskien keräämistalkoisiin 28.9.−4.10.202 8.9.2020
Tuusulassa vietetään Roskaton Tuusula -teemaviikkoa syys-lokakuun vaihteessa viikolla 40, ajalla 28.9.−4.10.2020. Asukkaat, kunnan yksiköt, yritykset ja yhteisöt haastetaan mukaan roskien keräystalkoisiin teemaviikon aikana.
Lue lisää
Kunta-Helmi etenee ripeästi 3.9.2020
Toisen kierroksen hakemuksista pyritään tekemään päätökset syyskuun aikana, ja ennen varsinaisia päätöksiä kuullaan Helmin teemavastaavia sekä alueellisia ELY-keskuksia. Hakemuksien yhteenvetona voi jo todeta, että kunnissa tullaan tekemään paljon arvokasta työtä luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi.
Lue lisää
Kuntien luonnonhoitotyöt käynnistyvät Helmi-elinympäristöohjelmassa 3.9.2020
Luonnon tilaa parantavat Helmi-ohjelman hankkeet käynnistyvät kesällä myös kunnissa. Kunta-Helmi erityisavustuksella rahoitetaan tänä kesänä 16 ensimmäistä kuntien luonnonhoitohanketta. Hankkeissa kunnostetaan uhanalaisia elinympäristöjä kuten jalopuumetsiä, soita, niittyjä ja lintuvesiä. Kunnista kiitetään suoraa panostusta monimuotoisuustyöhön.
Lue lisää
Kaikki uutiset kuntien luontotoiminnasta
Julkaistu 1.9.2020 klo 10.00, päivitetty 3.9.2020 klo 15.29
  • Tulosta sivu