Ajankohtaista verkostoissa

Tälle sivulle kotaan muiden verkostojen ajankohtaisia uutisia.

Biojätesäiliö
Salpakierron palvelukokeilu vähensi biojätteen määrää sekajätteen seassa 26.11.2021
Salpakierto Oy huolehtii Lahden seudulla jätelain mukaisista yhdyskuntajätehuollon palveluista, kuten jätteiden vastaanotosta ja käsittelystä. Syksyllä 2020 Lahdessa aloitettiin poikkeusluvalla biojätteen keräykseen liittyvä kokeilu, joka on onnistunut erinomaisesti.
Lue lisää
Turku ilmakuva
Turun kiertotalouden tiekartta haastaa tekemään muutosta yhdessä 26.11.2021
Turun kaupunki tavoittelee kestävyyttä kokonaisvaltaisesti – kaupungin tavoitteena on olla resurssiviisas vuonna 2040 ja hiilineutraali jo vuonna 2029. Turun koko aluetta ohjaava kiertotalouden tiekartta on yksi tärkeimmistä työkaluista näiden tavoitteiden saavuttamisessa.
Lue lisää
Mies nurmikolla tuulettaa © Adobestock
Hinku-kunta: osallistu ilmastoviestintää koskevaan tutkimukseen 22.4.2021
Suomen ympäristökeskus SYKE toivoo kaikkia Hinku-kuntia osallistumaan ilmastoviestintää koskevaan kyselytutkimukseen. Vastauksia toivotaan sekä kunnan ilmastotyötä tekeviltä asiantuntijoilta että viestintä- tai markkinointihenkilöiltä. Kysely on lähtenyt Hinku-kuntiin 16.4.2021.
Lue lisää
Kiertotaloustiedote, kuvituskuva
Kiertotalouden ratkaisuilla voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja turvata luonnon monimuotoisuutta 6.4.2021
Suomen ympäristökeskus SYKE on ympäristöministeriön tilauksesta selvittänyt Suomen talouden kannalta keskeisten sektoreiden kiertotaloustoimenpiteiden mahdollisuuksia vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja turvata luonnon monimuotoisuutta.
Lue lisää
Yhteistyö kuvituskuva 285 163
Yritysten ja kuntien verkostoitumisella tehoa ilmastotyöhön 6.4.2021
Tutustu vinkkeihin ja työkaluihin yritysten ja kunnan ilmastoyhteistyön käynnistämiseksi ja syventämiseksi. Verkostot auttavat tunnistamaan ilmastotyön ja kuntatalouden yhteydet, puhaltamaan ilmastotyössä yhteen hiileen ja hankkimaan työlle rahoitusta
Lue lisää
Kiertotalouden edelläkävijäkunnat kuvake
Kiertotalouden edelläkävijäkunnat saavat aikaan 6.4.2021
Biojätteen ja muovin kierrätystä, biokaasua, kiertotalouspuistoja, yritysyhteistyötä ja paljon muuta. Kiertotalouden edelläkävijäkuntien tapaamisessa saatiin kuulla kiertotaloustyön tuloksista.
Lue lisää
Hiilinielukuva
Laskuri puun käytön ilmastovaikutusten arviointiin 31.3.2021
Laskurilla voit havainnollistaa, miten metsän hiilivarasto kehittyy yli ajan ja millaisia ilmastovaikutuksia siihen liittyy.
Lue lisää
Pyöräilijöitä Helsingin keskustassa
Kokeilut kehittivät ja testasivat uusia ilmastoratkaisuja kunnille 29.1.2021
Ympäristöministeriön rahoittamat kokeilut kuntien päästöjen vähentämiseksi tuovat lupaavia toimintamalleja kunnan hiilijalanjäljen pienentämiseen. Kokeilut tarjoavat vastauksia siihen, miten kuntien tuottamilla tai ostamilla tavaroilla tai palveluilla voidaan edistää ilmastovastuullista elämäntapaa, vähentää ruokahävikkiä sekä työmatka- ja vapaa-ajan liikkumisen päästöjä.
Lue lisää
Kierrätyspiste
Kotitalouksien jätteen kierrätysaste ei nouse riittävän nopeasti 15.1.2021
Uutta alueellista seurantatietoa kotitalousjätteen määristä ja kierrätysasteesta: Kotitalouksien jätteen kierrätysaste ei nouse riittävän nopeasti. Osalla kuntaseuduista näkyy heikkoa positiivista kehitystä, mutta tahtia on kiristettävä, jotta EU:n kierrätystavoitteet saavutetaan ajallaan.
Lue lisää
Kierrätys
Circwaste-edelläkävijäkunnat taklaamassa jätteen syntyä 21.9.2020
Circwaste-edelläkävijäkunnissa on käynnissä useita kiinnostavia hankkeita, joilla edistetään kierrätystä ja vähennetään jätteen syntyä.
Lue lisää
Julkaistu 1.9.2020 klo 10.03, päivitetty 8.9.2020 klo 10.02
  • Tulosta sivu