Ajankohtaista verkostoissa

Tälle sivulle kotaan muiden verkostojen ajankohtaisia uutisia.

Mies nurmikolla tuulettaa © Adobestock
Hinku-kunta: osallistu ilmastoviestintää koskevaan tutkimukseen 22.4.2021
Suomen ympäristökeskus SYKE toivoo kaikkia Hinku-kuntia osallistumaan ilmastoviestintää koskevaan kyselytutkimukseen. Vastauksia toivotaan sekä kunnan ilmastotyötä tekeviltä asiantuntijoilta että viestintä- tai markkinointihenkilöiltä. Kysely on lähtenyt Hinku-kuntiin 16.4.2021.
Lue lisää
Kiertotaloustiedote, kuvituskuva
Kiertotalouden ratkaisuilla voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja turvata luonnon monimuotoisuutta 6.4.2021
Suomen ympäristökeskus SYKE on ympäristöministeriön tilauksesta selvittänyt Suomen talouden kannalta keskeisten sektoreiden kiertotaloustoimenpiteiden mahdollisuuksia vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja turvata luonnon monimuotoisuutta.
Lue lisää
Yhteistyö kuvituskuva 285 163
Yritysten ja kuntien verkostoitumisella tehoa ilmastotyöhön 6.4.2021
Tutustu vinkkeihin ja työkaluihin yritysten ja kunnan ilmastoyhteistyön käynnistämiseksi ja syventämiseksi. Verkostot auttavat tunnistamaan ilmastotyön ja kuntatalouden yhteydet, puhaltamaan ilmastotyössä yhteen hiileen ja hankkimaan työlle rahoitusta
Lue lisää
Kiertotalouden edelläkävijäkunnat kuvake
Kiertotalouden edelläkävijäkunnat saavat aikaan 6.4.2021
Biojätteen ja muovin kierrätystä, biokaasua, kiertotalouspuistoja, yritysyhteistyötä ja paljon muuta. Kiertotalouden edelläkävijäkuntien tapaamisessa saatiin kuulla kiertotaloustyön tuloksista.
Lue lisää
Hiilinielukuva
Laskuri puun käytön ilmastovaikutusten arviointiin 31.3.2021
Laskurilla voit havainnollistaa, miten metsän hiilivarasto kehittyy yli ajan ja millaisia ilmastovaikutuksia siihen liittyy.
Lue lisää
Pyöräilijöitä Helsingin keskustassa
Kokeilut kehittivät ja testasivat uusia ilmastoratkaisuja kunnille 29.1.2021
Ympäristöministeriön rahoittamat kokeilut kuntien päästöjen vähentämiseksi tuovat lupaavia toimintamalleja kunnan hiilijalanjäljen pienentämiseen. Kokeilut tarjoavat vastauksia siihen, miten kuntien tuottamilla tai ostamilla tavaroilla tai palveluilla voidaan edistää ilmastovastuullista elämäntapaa, vähentää ruokahävikkiä sekä työmatka- ja vapaa-ajan liikkumisen päästöjä.
Lue lisää
Kierrätyspiste
Kotitalouksien jätteen kierrätysaste ei nouse riittävän nopeasti 15.1.2021
Uutta alueellista seurantatietoa kotitalousjätteen määristä ja kierrätysasteesta: Kotitalouksien jätteen kierrätysaste ei nouse riittävän nopeasti. Osalla kuntaseuduista näkyy heikkoa positiivista kehitystä, mutta tahtia on kiristettävä, jotta EU:n kierrätystavoitteet saavutetaan ajallaan.
Lue lisää
Kierrätys
Circwaste-edelläkävijäkunnat taklaamassa jätteen syntyä 21.9.2020
Circwaste-edelläkävijäkunnissa on käynnissä useita kiinnostavia hankkeita, joilla edistetään kierrätystä ja vähennetään jätteen syntyä.
Lue lisää
Taimet mullassa
Viisailla maankäytön ratkaisuilla merkittäviä ilmastohyötyjä 21.9.2020
Kunnat ja maakunnat voivat vähentää ilmastopäästöjä ja vahvistaa hiilinieluja maatalouden ja metsätalouden ilmastoystävällisillä käytännöillä sekä maankäytön ratkaisuilla. Canemure-hankkeen uusimmat Best practices -julkaisut kokoavat yhteen maankäyttösektorin hyviä käytäntöjä.
Lue lisää
Kirjapyörre
Yksitoista kuntaa haluaa näyttää esimerkkiä kestävässä kulutuksessa 21.9.2020
Suomalaisen edelläkävijäkuntien Fisu-verkoston (Finnish Sustainable Communities) kunnat näyttävät esimerkkiä kestävässä kuluttamisessa ja haastavat myös muut kunnat pienentämään omaa ympäristöjalanjälkeään.
Lue lisää
Julkaistu 1.9.2020 klo 10.03, päivitetty 8.9.2020 klo 10.02
  • Tulosta sivu