Espoo haluaa jatkossakin olla Euroopan kestävin kaupunki

Uutinen 12.10.2021 klo 13.59

Espoo-tarina eli kaupungin strategia etenee valtuuston päätettäväksi. Valtuuston neuvottelutoimikunta on saavuttanut neuvottelutuloksen Espoo-tarinasta vuosille 2021–2025.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 11.10.2021 esittää Espoo-tarinaa eli kaupungin strategiaa valtuustolle päätettäväksi. Espoon valtuustoryhmät olivat tavoitteista yksimielisiä perussuomalaisia lukuun ottamatta.

Espoo haluaa jatkossakin olla Euroopan taloudellisesti, ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurillisesti kestävin kaupunki.

Taloudelliseen kestävyyteen ja tasapainoon edetään päämäärätietoisesti toteuttaen Taloudellisesti kestävä Espoo-ohjelmaa. Nyt vauhdikkaasti etenevä sote-uudistus tuo omat haasteensa Espoon taloudelliseen tilanteeseen.

”Espoon talous on kyllä vahva, mutta roolimme koko Suomen kuntapalvelujen rahoittajana on kasvanut miljardiluokkaan ja muodostunut kasvukaupungille kohtuuttomaksi,” toteaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Karjaa laiduntamassa
Espoon Laajalahden ruovikkoaluetta hoidetaan laiduntamalla. Se arvokas lintukohde ja kaupunkilaisten suosima ulkoilualue. Kuva Riku Lumiaro.

Erityisesti tulevana vuonna 2022 on panostettava koronasta toipumiseen ja varmistettava lasten ja nuorten hyvinvointi. Hoitojonoja puretaan kaikkia vaihtoehtoja käyttäen. Erityisesti mielenterveysongelmat ovat koronan myötä korostuneet ja tilanteeseen on etsittävä ratkaisuja. 

Hiilineutraalius 2030 -tavoitteen lisäksi keskeisiksi tavoitteiksi on nostettu luonnon monimuotoisuus sekä kestävät kaupunkiratkaisut niin rakentamisessa kuin liikenteessä. Espoo haluaa mahdollistaa asukkailleen kestävät arjen valinnat. Laadimme tiekartan luonnon monimuotoisuuden elpymiseksi ja kokonaisheikentymättömyyden saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä.

Lue lisää Espoo kaupungin tiedotteesta 11.10.2021


  • Tulosta sivu