Uutiset

Luonnonkukkaniitty sähkölinjalla
Työpaja EU:n biodiversiteettistrategian 2030 velvoitteista kunnille ja kaupungeille 27.6.2022
EU:n biodiversiteettistrategiassa 2030 on asetettu kunnille ja kaupungeille viherryttämistavoitteita luonnon monimuotoisuuden tukemiseksi ja säilyttämiseksi. Suomen ympäristökeskus SYKE järjestää kuntatoimijoille työpajasarjan, jossa tutustutaan näihin tavoitteisiin, jaetaan tietoja ja kokemuksia miten tavoitteita voidaan kunnissa edistää ja mitä haasteita tähän liittyy.
Lue lisää
Lämpövoimala Helsingissä
Kuntien ilmastosuunnitelmat ilmastolakiin – lausuntokierros alkaa 9.6.2022
Ympäristöministeriö on lähettänyt 8. kesäkuuta ilmastolakia täydentävän esityksen lausuntokierrokselle. Laki velvoittaisi jatkossa kunnat laatimaan ilmastosuunnitelman yksin tai yhdessä alueen muiden kuntien kanssa. Samalla lakiin lisättäisiin myös selkeyttävät säännökset muutoksenhausta. Lausuntoaika päättyy 3. elokuuta.
Lue lisää
Keväinen luontopolku
Luontokunnat-verkoston aamukahvit 14.6.2022: Kuntien lumo-ohjelmat 1.6.2022
Tervetuloa verkoston aamukahveille 14.6.2022 klo 9-10! Aamukahvien teemana on kuntien luonnon monimuotoisuusohjelman tekeminen.
Lue lisää
Pyöräilijöitä luontopolulla
Luonnossa virkistymisestä kansallinen menestystekijä – valtioneuvosto hyväksyi Suomen ensimmäisen virkistyskäyttöstrategian 19.5.2022
Luonnossa liikkuminen auttaa kansalaisia voimaan paremmin ja vahvistaa luontoyhteyttä. Ensimmäistä kertaa laaditun kansallisen luonnon virkistyskäytön strategian tavoitteena on tuoda luonnossa olemisen hyötyjä suomalaisten tietoon ja kannustaa suomalaisia luontoon. Lisäksi strategialla selkeytetään luonnon virkistyskäytön edistämisen rooleja yhteiskunnassamme.
Lue lisää
Linnustonsuojelukyltti
Hallitus antoi esityksen uudeksi luonnonsuojelulaiksi 12.5.2022
Valtioneuvosto on tänään istunnossaan hyväksynyt esityksen uudeksi luonnonsuojelulaiksi annettavaksi eduskunnalle. Uuden lakiehdotuksen pohjana on nykyinen luonnonsuojelulaki, mutta sitä on ajantasaistettu ja lakiin esitetään uusia säännöksiä sekä kokonaan uusia lukuja. Uusia ovat esimerkiksi säännökset vapaaehtoisesta ekologisesta kompensaatiosta, uhanalaisista luontotyypeistä, luontotiedon hallinnasta sekä kansallisesta luonnon monimuotoisuusstrategiasta ja toimintaohjelmasta.
Lue lisää
Tuomen kukkia
Kuntien näkemyksiä luonnon monimuotoisuusstrategiasta kaivataan 3.5.2022
Tervetuloa keskiviikkona 25.5.2022 klo 9:00–12:00 kuntien ja alueiden asiantuntijoille suunnattuun työpajaan keskustelemaan ja kuulemaan kansallisesta luonnon monimuotoisuusstrategiasta.
Lue lisää
Jättipalsami
Luontokunnat-verkoston aamukahvit 10.5.2022: Vieraslajien torjunta 2.5.2022
Tervetuloa verkoston aamukahveille 10.5.2022 klo 9-10! Aamukahvien teemana on vieraslajit. Siinä kuullaan kokemuksia espanjansiruetanan torjunnasta sekä kurtturuusun ja jättipalsamin torjunnasta ja soolotalkoot apuna torjunnassa.
Lue lisää
Avustuskohteet kartalla
Helmi-ohjelmasta yhteensä 3,5 miljoonaa euroa tukea kunnille ja järjestöille luonnon monimuotoisuutta vahvistaviin töihin 20.4.2022
Uudenmaan ELY-keskus on myöntänyt kunnille ja järjestöille 3,5 miljoonaa euroa tukea elinympäristöjen hoitoon ja kunnostamiseen. Avustus on tarkoitettu konkreettisiin ennallistamis-, kunnostus- ja hoitohankkeisiin sekä niitä kiinteästi tukeviin inventointi- ja suunnittelutöihin. Kyseessä on järjestyksessään toinen Helmi-ohjelman avustushakukierros kunnille ja ensimmäinen, joka suunnattiin myös järjestöille.
Lue lisää
Vanhankaupunginlahden kevättä
Luontokunnat-verkosto järjestää ”Luontopullaa, porinaa ja siipien suhinaa” -tilaisuuden 19.4.2022
Luontokunnat-verkosto järjestää 5.5.2022 klo 8.45-16.30 ”Luontopullaa, porinaa ja siipien suhinaa” -tilaisuuden. Tilaisuudessa keskustellaan Luontokunnat-toiminnan kehittämisestä, verkottaudutaan muiden verkoston jäsenten kanssa sekä kuullaan puheenvuoroja ajankohtaisista luonto- ja kuntateemoista. Aamupäivä vietetään Kuntatalolla Helsingissä ja iltapäivä luontoretkellä.
Lue lisää
Liito-orava liitää
Luontokunnat-verkoston aamukahvit 12.4.2022: Hyvät käytännöt liito-oravan huomioimiseksi kaupunkisuunnittelussa (Liito-orava-LIFE) 30.3.2022
Tervetuloa verkoston aamukahveille 12.4.2022 klo 9-10! Aamukahvien teemana on hyvät käytännöt liito-oravan huomioimiseksi kaupunkisuunnittelussa (Liito-orava-LIFE).
Lue lisää
  • Tulosta sivu