Uutiset

Linnustonsuojelukyltti
Hallitus antoi esityksen uudeksi luonnonsuojelulaiksi 12.5.2022
Valtioneuvosto on tänään istunnossaan hyväksynyt esityksen uudeksi luonnonsuojelulaiksi annettavaksi eduskunnalle. Uuden lakiehdotuksen pohjana on nykyinen luonnonsuojelulaki, mutta sitä on ajantasaistettu ja lakiin esitetään uusia säännöksiä sekä kokonaan uusia lukuja. Uusia ovat esimerkiksi säännökset vapaaehtoisesta ekologisesta kompensaatiosta, uhanalaisista luontotyypeistä, luontotiedon hallinnasta sekä kansallisesta luonnon monimuotoisuusstrategiasta ja toimintaohjelmasta.
Lue lisää
Tuomen kukkia
Kuntien näkemyksiä luonnon monimuotoisuusstrategiasta kaivataan 3.5.2022
Tervetuloa keskiviikkona 25.5.2022 klo 9:00–12:00 kuntien ja alueiden asiantuntijoille suunnattuun työpajaan keskustelemaan ja kuulemaan kansallisesta luonnon monimuotoisuusstrategiasta.
Lue lisää
Jättipalsami
Luontokunnat-verkoston aamukahvit 10.5.2022: Vieraslajien torjunta 2.5.2022
Tervetuloa verkoston aamukahveille 10.5.2022 klo 9-10! Aamukahvien teemana on vieraslajit. Siinä kuullaan kokemuksia espanjansiruetanan torjunnasta sekä kurtturuusun ja jättipalsamin torjunnasta ja soolotalkoot apuna torjunnassa.
Lue lisää
Avustuskohteet kartalla
Helmi-ohjelmasta yhteensä 3,5 miljoonaa euroa tukea kunnille ja järjestöille luonnon monimuotoisuutta vahvistaviin töihin 20.4.2022
Uudenmaan ELY-keskus on myöntänyt kunnille ja järjestöille 3,5 miljoonaa euroa tukea elinympäristöjen hoitoon ja kunnostamiseen. Avustus on tarkoitettu konkreettisiin ennallistamis-, kunnostus- ja hoitohankkeisiin sekä niitä kiinteästi tukeviin inventointi- ja suunnittelutöihin. Kyseessä on järjestyksessään toinen Helmi-ohjelman avustushakukierros kunnille ja ensimmäinen, joka suunnattiin myös järjestöille.
Lue lisää
Vanhankaupunginlahden kevättä
Luontokunnat-verkosto järjestää ”Luontopullaa, porinaa ja siipien suhinaa” -tilaisuuden 19.4.2022
Luontokunnat-verkosto järjestää 5.5.2022 klo 8.45-16.30 ”Luontopullaa, porinaa ja siipien suhinaa” -tilaisuuden. Tilaisuudessa keskustellaan Luontokunnat-toiminnan kehittämisestä, verkottaudutaan muiden verkoston jäsenten kanssa sekä kuullaan puheenvuoroja ajankohtaisista luonto- ja kuntateemoista. Aamupäivä vietetään Kuntatalolla Helsingissä ja iltapäivä luontoretkellä.
Lue lisää
Liito-orava liitää
Luontokunnat-verkoston aamukahvit 12.4.2022: Hyvät käytännöt liito-oravan huomioimiseksi kaupunkisuunnittelussa (Liito-orava-LIFE) 30.3.2022
Tervetuloa verkoston aamukahveille 12.4.2022 klo 9-10! Aamukahvien teemana on hyvät käytännöt liito-oravan huomioimiseksi kaupunkisuunnittelussa (Liito-orava-LIFE).
Lue lisää
Suojeltua vanhaa metsää
Kymenlaaksoon perustettavat luonnonsuojelualueet lausunnoille 29.3.2022
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja asetusluonnoksista, jotka koskevat Kymenlaakson maakuntaan perustettavia luonnonsuojelualueita. Alueet ovat valtion omistuksessa ja ne on varattu jo aiemmin luonnonsuojelutarkoituksiin. Alueet kuuluvat pääosin eri suojeluohjelmiin ja Natura 2000 -verkostoon. Kymenlaaksoon on tarkoitus perustaa yhteensä 70 luonnonsuojelualuetta, joiden yhteispinta-ala on noin 3 400 hehtaaria.
Lue lisää
Kulleroniitty
Helmi-ohjelma etsii uusia perinnebiotooppikohteita kunnostettavaksi 8.3.2022
Lapin perinnebiotooppien hoidon resurssit suunnataan ensi kesänä Helmi-ohjelmassa kunnostamiseen. Tulevan kevään aikana Lapin ELY-keskus ottaa suunnittelun piiriin myös uusia kohteita. Kunnostamisesta ja hoidosta kiinnostuneita kannustetaan olemaan yhteydessä ELY-keskukseen.
Lue lisää
Lämpövoimala tupruttaa
Ympäristöministeriö myöntää avustusta kuntien ilmasto- ja kiertotaloushankkeille 2.3.2022
Ympäristöministeriö avustaa kuntien ja alueiden hankkeita, jotka tähtäävät kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen sekä luonnonvarojen käytön vähentämiseen ja kestävän käytön edistämiseen. Rahaa on jaossa nyt avatussa haussa miljoona euroa.
Lue lisää
Kaupunkiluontoa
Luontokunnat-verkoston aamukahvit 8.3.2022: EU:n biodiversiteettistrategian vaikutuksia kunnille 28.2.2022
Tervetuloa verkoston aamukahveille tiistaina 8.3.2022 klo 9-10! Aamukahvien teemana on EU:n biodiversiteettistrategia ja kaupunkien viherryttämis- suunnitelmakyselyn tulokset.
Lue lisää
  • Tulosta sivu