Uutiset

Keväinen Arabianranta Helsingissä
Helsinki panostaa luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen 22.4.2021
Helsingin uusi Luonnon monimuotoisuuden turvaamisen toimintaohjelma (LUMO-ohjelma) asettaa kunnianhimoiset tavoitteet ja listaa yli 90 toimenpidettä viheryhteyksien, luontotyyppien ja lajien elinympäristöjen säilyttämiseksi ja parantamiseksi kaupungissa. Ohjelman keskeinen tavoite on luonnon monimuotoisuuden turvaamisen integroiminen kaikkeen kaupungin toimintaan. 
Lue lisää
Tamien keräys
Tampereen Hiedanrannassa testataan uutta tapaa säilyttää alueella tärkeitä kasveja 12.4.2021
Tampereen Hiedanrannasta ollaan suunnittelemassa uutta 25 000 asukkaan uutta asuinaluetta. Tampereen kaupunki osti alueen vuonna 2014 M-Realilta ja avasi alueen portit vuonna 2016 julkiselle yleisölle. Alueella kokeillaan viherrakentamisen pilottia, jonka tarkoitus on vaalia alueelle ominaista harvinaista luonnonkasvillisuutta.
Lue lisää
Niityn hoitoa niittämällä
Aamukahvit: Kunta-Helmi-hankkeet 7.4.2021
Tervetuloa verkoston aamukahveille tiistaina 13.4. klo 9-10! Aamukahvien teemana on kuntien Helmi-hankkeet.
Lue lisää
Ennallistettu suon reuna
Vapaaehtoisen päästökompensoinnin toimijat haluavat alalle selkeät pelisäännöt 6.4.2021
Vapaaehtoisen päästökompensoinnin hyväksyttävyys ja päästöjen vähentäminen kompensaatiohankkeiden avulla edellyttävät yhtenäisiä toimintatapoja päästövähennysyksiköiden tuottamisessa ja käytössä. Lisäksi tarvitaan linjauksia kotimaisten päästökompensaatioiden käytöstä kunnissa sekä päästökompensaatioiden suhteesta valtion ilmastotavoitteisiin erityisesti maankäyttösektorilla.
Lue lisää
Esteetön luontopolku
Valtiolta mittava tuki lähivirkistysalueiden kunnostukseen 31.3.2021
Uudenmaan ELY-keskus on myöntänyt kunnille yhteensä 9,6 miljoonaa euroa lähivirkistysalueiden kunnostamiseen ja kehittämiseen. Hankkeilla parannetaan suomalaisten mahdollisuutta ulkoilla ja virkistyä lähiluonnossa. Luontokohteiden kävijämäärät ovat koronapandemian aikana lisääntyneet huomattavasti, mikä on lisännyt tarvetta kohteiden kunnostamiseen.
Lue lisää
Kaupunkikanava
Helsinki on liittynyt mukaan Euroopan komission Green City Accord -aloitteeseen 11.3.2021
Green City Accord (GCA) on Euroopan komission aloite, jonka tavoite on parantaa ja edistää kaupunkien ympäristön terveellisyyttä EU:n alueella. GCA:n visiona on terveempi, puhtaampi ja vihreämpi kaupunki, jossa kaupunkilaisilla on ympäristön osalta turvallista asua.
Lue lisää
SitraLab kuva
Sitra Lab 2: Ratkaisuja luonnosta 9.3.2021
Sitra Lab 2 on koulutusohjelma, joka etsii luonnosta ratkaisuja kaupungistumisen haasteisiin. Siinä etsitään uusia tapoja ratkoa monimutkaisia yhteiskunnallisia ongelmia luontopohjaisilla ratkaisuilla.
Lue lisää
Lyhty
Aamukahvit: Kuntavaalit ja viestintä 3.3.2021
Luontokunnat-verkoston aamukahvit tiistaina 9.3. klo 9-10! Teemana ovat kuntavaalit ja viestintä.
Lue lisää
Lapsia jäällä
Tilaa ympäristökasvatuksen uutiskirje 22.2.2021
Haluatko pysyä ajantasalla ympäristökasvatuksen uusista materiaaleista, tapahtumista, koulutuksista ja uutisista? Tilaa uusi Ajankohtaista ympäristökasvatuksessa -uutiskirje! FEE Suomen toimittama kuukausittainen kirje tuo ympäristökasvatuksen tärkeimmät ajankohtaiset näppärästi sähköpostiisi.
Lue lisää
Tuulimyllyjä
Kestävä kasvu kunnissa – rahoitusta ja ratkaisuja 19.2.2021
Tervetuloa kaikille kunnille avoimeen kuntaverkostojen yhteistyössä järjestämään Kestävä kasvu kunnissa – rahoitusta ja ratkaisuja –webinaariin 22.4.2021.
Lue lisää
  • Tulosta sivu