Vinkit

Höydyllisiä vinkkejä kuntien käyttöön:

Energia- ja materiaaliloikka

Energia- ja materiaaliloikka on Suomen ympäristökeskus SYKEn tarjoama ja ylläpitämä alusta hyvien ilmasto- ja kiertotalouskäytäntöjen – eli loikkien tai loikkaesimerkkien – levittämiseksi. Se on avoin, puolueeton ja hankkeista riippumaton palvelu kaikille toimijoille: kunnille, järjestöille, asukkaille, yrityksille, seurakunnille, tutkimushankkeille jne.

Palvelun tarkoituksena on koota hyvät käytännöt yhteen palveluun siten, että eri toimijoiden ei tarvitsisi käyttää resursseja omien erillispalveluidensa rakentamiseen ja ylläpitoon. Toimijat voivat lisätä loikkiensa yhteyteen omat logonsa, ja kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus näyttää haluamansa sisällöt myös omissa verkkopalveluissaan sekä jakaa sisältöjään sosiaalisen median kanavissa.

Energia- ja materiaaliloikka on avoin palvelu kaikille toimijoille: kunnille, järjestöille, asukkaille, yrityksille, seurakunnille, tutkimushankkeille jne.

Opas tiekarttatyöskentelyyn

Useat kuntaverkostot ovat laatineet tavoitteellisia eri teemojen tiekarttoja. Sitra on laatinut oppaan tiekarttatyöskentelyyn. Kunnat voivat soveltaa menetelmää luovasti ja omat erityispiirteensä huomioiden. 

 

Julkaistu 1.9.2020 klo 10.33, päivitetty 21.9.2020 klo 16.24
  • Tulosta sivu