Vinkit

Höydyllisiä vinkkejä kuntien käyttöön:

 

Kestävyysloikka

Kestävyysloikka on Suomen ympäristökeskuksen tarjoama ja ylläpitämä alusta hyvien ilmasto- ja kiertotalouskäytäntöjen sekä luontotekojen – eli loikkien tai loikkaesimerkkien – levittämiseksi. Se on avoin, puolueeton ja hankkeista riippumaton palvelu kaikille toimijoille: kunnille, järjestöille, asukkaille, yrityksille, seurakunnille, tutkimushankkeille jne.

Palvelun tarkoituksena on koota hyvät käytännöt yhteen palveluun siten, että eri toimijoiden ei tarvitsisi käyttää resursseja omien erillispalveluidensa rakentamiseen ja ylläpitoon. Toimijat voivat lisätä loikkiensa yhteyteen omat logonsa, ja kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus näyttää haluamansa sisällöt myös omissa verkkopalveluissaan sekä jakaa sisältöjään sosiaalisen median kanavissa.

Kestävyysloikka on avoin palvelu kaikille toimijoille: kunnille, järjestöille, asukkaille, yrityksille, seurakunnille, tutkimushankkeille jne. 

Kuntien tiekarttatyöskentely

Kiertotalouden edelläkävijyys edellyttää vahvaa strategista johtamista kunnissa. Kiertotalouden tiekartta on kunnille oiva työkalu, joka määrittää kiertotalouden tavoitteet ja toimenpiteet niiden saavuttamiseksi.

 

Julkaistu 1.9.2020 klo 10.33, päivitetty 8.6.2023 klo 13.40
  • Tulosta sivu